Historiek

Waar komt Artiso vandaan?

Artiso is een afgeleide van Artusi*. Een Italiaan die alle regionale recepten uit zijn land verenigd heeft in 1 boek. Bij Artusi heeft de smaak altijd centraal gestaan. Tevens leggen we een focus op Artisanale authentieke eindproducten. Wij zijn Artiesten (specialisten, vakmensen), steeds hardwerkend en op zoek naar de perfectie. Onze fabrikanten volgen de iso-normering, wat mee een garantie geeft voor professionalisme en kwaliteit. Artiso is dan ook uw professionele partner en staat voor “De smaak van vakmanschap

1966 LERCO pvba wordt opgericht door G. B. Eerdmans tezamen met twee aandeelhouders (Laperre en Roels) en zetelt in Schaarbeek Activiteit in ambachtelijke bakkerij en ijssector
1969 Lerco en Diafarm fuseren naar LERCO-FRIESLAND NV Agentschap Carpigiani
1977 Lerco-Friesland NV verhuist naar Vilvoorde Uitbreiding met o.a. Jeros en Bear Varimixer
1984 DENATEC bvba wordt opgericht door M. Naenen en M. De Rademaeker, beiden afkomstig van Machines Collette. Service en verkoop van ambachtelijke bakkerijmachines zoals Sancassiano en Leutenegger
Lerco ontwikkelt haar eigen broodautomaat Manna-Matic
LERCO NV wordt opgericht, Diafarm  gaat over in Friesland Foods
1994 Denatec wordt een NV en verhuist naar Lier Agentschap König en automatische pannenkoekenlijnen (Spiralim-SDTN), de stap naar de industrie wordt gezet.
1997 Lerco verhuist naar Zemst
Denatec : Jim Smets zet zijn eerste stappen in het bedrijf.
Agentschap Orion
1999/2000 M. Naenen verkoopt zijn aandelen en trekt naar Nieuw-Zeeland
Fusie DENATEC-LERCO NV onder leiding van M. De Rademaeker.
Naar het succes in België opent hij daar een pannenkoekenfabriek.
Comas en Vulganus staan aan de start van een succesverhaal
2002 Verhuis naar Zandhoven (Pulderbos) Een nieuw bedrijfspand van 1200 m2
2011 Jim Smets neemt het bedrijf volledig over en verandert de naam naar ARTISO NV (bakery and ice cream equipment); de start van een nieuw verhaal. 4 divisies -ambachtelijke bakkerij, ijsbereiding, industrie en service-gekenmerkt door “DE SMAAK VAN VAKMANSCHAP”

Ontdek hoe wij u kunnen helpen via info@artiso.be

Pellegrino Artusi
In Italië is Pellegrino Artusi net zo beroemd als Verdi en Puccini. Elders wordt hij wel de Escoffier van Italië genoemd. Voor Artusi was er geen sprake van de Italiaanse keuken.
Er bestonden talrijke plaatselijke kooktradities zonder veel onderlinge samenhang. Artusi reisde het land af, verzamelde, proefde, noteerde. Met aanstekelijk enthousiasme bracht hij als eerste het land culinair in kaart en smeedde het daarmee tot een eenheid waar politici alleen van konden dromen.
Artusi zelf was geen kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten is de collectie van een gepassioneerd liefhebber.
De klassieke Italiaanse keuken is zonder ‘de Artusi’ kortom ondenkbaar!